La oss innse det, yoga har kommet langt. Det handler ikke bare om å puste, strekke, stille lenger. Vil du riste Chakraene til Shakira? Det er Pop Yoga. Foretrekker burpees med pusten din? Prøv en opplæringsleirbasert yogaklasse. Uansett hvilken stil du er, er jeg nesten positiv, du finner strømmen din.

For meg foretrekker jeg litt Vinyasa nå og da. Jeg er en stor løper, så å øve yoga hjelper å holde musklene myke og løse. For øvrig, da jeg fikk en invitasjon fra folkene over på Equinox for å teste ut fusjonsyoga-klassen Caponyasa med skaperen Carlos Rodriguez, som lærer sin signaturstil på både Equinox og Pure Yoga, ledet jeg rett til matten.

Denne treningsøkten er i utgangspunktet en mash-up av yoga, moderne dans og den brasilianske kampsportformen capoeira, så jeg gjorde mange trekk som var smidighet, balanse og kardio-basert.

“Minst en time er du ute av tankene”

“Det er et 360-element til denne klassen, som, som Capoeira, har en sirkelbevegelse designet for å raptere deg i det,” sier Rodriguez. “Den konstante bevegelsen er god hjerte og holder hjertefrekvensen oppe, og i minst en time er du ute av tankene, bare flytter til hjertet ditt og pusten.” Ikke å nevne at du brenner massevis av kalorier -Rodriguez anslår opp til 800 per en times økt!

Jeg hadde mye moro, men jeg må innrømme at klassen var utfordrende og veldig rask. For en solid time hoppet jeg, sparket, hukte med meg (egentlig squats er et sentralt element i sekvensen, så vær forberedt på å føle brenningen i strupen og lårene!), Dunke og til og med gjøre ginga (en tradisjonell capoeira bevege seg)! Jeg var som en kampsport master OK, egentlig ikke, men det var hvordan klassen fikk meg til å føle til tross for at jeg ikke kunne trekke av hvert trekk så grasiøst som noen av de andre yogiene i rommet.

Neste opp, en ekte capoeira klasse … kanskje.